NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » POTRAWY MIĘSNE (W TYM TEŻ DRÓB I DZICZYZNA) » DOMOWE WYROBY WĘDLINIARSKIE

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 4 / 5>>>    strony: 123[4]5

Domowe wyroby wędliniarskie

  
Ryszan
28.11.2014 21:43:43
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Łódź

Posty: 3462 #1992832
Od: 2014-7-19
Misiu brawo,wygląda ładnie i napewno jest smaczna.BRAWO wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik
_________________
Ania
Moja działka
  
Electra26.04.2024 21:11:22
poziom 5

oczka
  
aniamania
29.11.2014 10:07:40
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Mazowsze

Posty: 642 #1993023
Od: 2014-7-12
Widzisz Misiu jaka piękna wędlina Ci wyszła. Gratulacje!!!
_________________
Pozdrawiam, Ania
  
Barabella
29.11.2014 10:44:35
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja:: Łódź

Posty: 7417 #1993047
Od: 2014-7-11
Misiu daj link do tego urządzenia, to też takie nabędę, bo kociokwiku dostałam, jak oglądałam i wybrać nie mogę......
_________________
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1
  
Barabella
02.12.2014 18:42:27
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja:: Łódź

Posty: 7417 #1995108
Od: 2014-7-11
Kupiłam, taki z separatorem, żeby dwa rodzaje wędlin robić pan zielony Jutro przyślą, a dziś już mięsko szykuję pan zielony
_________________
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1
  
regina
06.12.2014 14:47:38
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Radom

Posty: 303 #1997418
Od: 2014-8-4
Wczoraj robilam peklowane golonki wieprzowe, gotowane w sloikach.

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA

  
Ryszan
06.12.2014 16:51:42
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Łódź

Posty: 3462 #1997482
Od: 2014-7-19
Golonka wygląda apetycznie,jak taką golonkę zrobić,można prosić o przepis.lol
_________________
Ania
Moja działka
  
regina
07.12.2014 17:12:53
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Radom

Posty: 303 #1997992
Od: 2014-8-4
Z golonki wyciagam kość i pekluje na mokro według przepisu umieszczonego na opakowaniu pektosoli, trzymam 10 dni w lodówce. Do wywaru dodaje czosnek, ziele pieprz w ziarenkach, kolendre i to wszystko ucieram w mozdzierzu. Wyciągam i mocze w zimnej wodzie przez 2 godziny i obsuszam na sitku godzinę.Biore cebule i nacinam ja w kratkę i smaruje nią całą golonke. Upycham w sloiki dodaję łyżkę żelatyny, delikatu do mięsa, majeranku, odrobine cukru, pokrojony cieniusienko mały ząbek czosnku i pasteryzuje około 2 godzin.Kiedy sloik jest zimny wstawiam do lodowki i na drugi dzień mozna juz jeść golonke z pieknie pachnąca galaretką. Smacznego.
  
Ryszan
07.12.2014 17:40:33
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Łódź

Posty: 3462 #1998009
Od: 2014-7-19


Ilość edycji wpisu: 1
Regina dziękuję bardzo, to trochę pracochłonne,ale chyba warte tego,bo wyglada pysznie.lol
_________________
Ania
Moja działka
  
regina
07.12.2014 19:34:40
poziom 4

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Radom

Posty: 303 #1998109
Od: 2014-8-4
Tylko wydaje się pracochłonne ale jak zaczyna się robić to bardzo szybko idzie.
  
user1
10.01.2015 20:52:54
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Posty: 1394 #2020282
Od: 2014-7-11


Ilość edycji wpisu: 1
No, kochani, zakupiłam wreszcie szynkowar firmy Biowin, na wkład 3 kg. Ale się cieszę. Teraz tylko czekać na dostarczenie przez kuriera. Jakby ktoś miał sprawdzone przepisy na ten wkład byłabym wdzięczna. aniołek Mam nadzieję, że sobie poradzę...
  
aniamania
11.01.2015 20:42:26
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Mazowsze

Posty: 642 #2021243
Od: 2014-7-12
Anito, na 1 stronie zamieściłam przepis, wystarczy zwiększyć ilość składników.
Ostatnio robiłam z 50 dag mielonego z szynki i 30 dag piersi z kurczaka. Filet pokroiłam w kostkę 1-1,5 cm i wymieszałam z mięsem. Wędlina była soczysta i smaczna.
Powodzenia.
_________________
Pozdrawiam, Ania
  
Electra26.04.2024 21:11:22
poziom 5

oczka
  
user1
11.01.2015 21:48:31
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Posty: 1394 #2021321
Od: 2014-7-11
Dziękuję Aniu. aniołek Boję się na pierwszy raz sama bawić w zwiększanie. Chyba wolę mieć wszystko na tacy podane i trzymać się tego sztywno. Później wypróbuję na pewno, jak poczuję się pewniej. No, ale może wraz ze sprzętem będzie choć kilka przepisów, więc dam sobie radę. A i w necie też coś znalazłam, ale dziekuję jeszcze raz.
  
maria
11.01.2015 21:55:18
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: śląsk

Posty: 2001 #2021328
Od: 2014-7-13
Anitko zerknij sobie tutaj

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA


z tego forum dużo się nauczyłam , np. jak peklować i wędzić wedzonki

_________________
Moja wymarzona działka
  
Barabella
19.01.2015 19:15:53
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja:: Łódź

Posty: 7417 #2026768
Od: 2014-7-11
Szyneczka drobiowa znalazła uznanie w naszym domku aniołek Szkoda tylko, że robi się ja trzy dni.... Wieprzowa w całości też była dobra.



TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA


_________________
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1
  
DEDE
19.01.2015 20:17:03
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: R.Śl- B

Posty: 1415 #2026821
Od: 2014-7-14
Oj ale kusicie tymi fotkami a mogę zapytać jak ta szynka smakuje? możecie do jakieś wędliny ją porównać o ile się da? oczko cos podobnego jak wyroby z puszki ham ?

Basia z jakiego mięsa ta twoja szynka? tzn drobiowa ale co tam dałaś ?
_________________
Daria
WIEŚ POD BOREM..
  
Barabella
19.01.2015 22:22:59
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja:: Łódź

Posty: 7417 #2026926
Od: 2014-7-11
Dario trudno porównać smak.... Pachnie obłędnie, jak dobra konserwa turystyczna, lecz smakuje dużo lepiej, bo to chude mięso jest. Ja kupuję ćwiartki z kuraka. W przyszłym tygodniu zrobię z indyka. W mój szynkowar wchodzi 1,6kg mięsa.
_________________
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1
  
MaGorzatka
20.01.2015 10:21:05
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja:: Pomorze

Posty: 3845 #2027132
Od: 2014-7-13
Jakie pyszniunie zdjęcia. Uwielbiam takie mięsko.
Może też się zdecyduję na taki szynkowar?
Basiu - zadowolona jesteś ze swojego?
_________________
Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)

Obrazki z Gospodarstwa
W moim gospodarstwie (Oaza)
Róże z mojej tabelki
  
Barabella
20.01.2015 10:37:27
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja:: Łódź

Posty: 7417 #2027140
Od: 2014-7-11
Bardzo, teraz żałuję, że takiego na 3 kg nie kupiłam. Raz na tydzień robię szyneczkę.
_________________
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2
Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1
  
maria
20.01.2015 10:37:37
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: śląsk

Posty: 2001 #2027141
Od: 2014-7-13
O matulu , jakie pyszne zdjęcie tzn szyneczka
Mam gdzieś schowany mały czeski szynkowar , może by się do niego przeprosić?
Basiu mogłabyś na szyneczkę drobiowa podać przepis?
_________________
Moja wymarzona działka
  
MaGorzatka
20.01.2015 12:17:17
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Moderator

Lokalizacja:: Pomorze

Posty: 3845 #2027197
Od: 2014-7-13
Dziewczyny, a gdzie jakieś linki do tych szynkowarów? Przejrzałam wątek i tu nie znalazłam, a chodziłoby mi o taki już sprawdzony i polecany przez Was typ.
_________________
Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)

Obrazki z Gospodarstwa
W moim gospodarstwie (Oaza)
Róże z mojej tabelki
  
Electra26.04.2024 21:11:22
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 4 / 5>>>    strony: 123[4]5

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » POTRAWY MIĘSNE (W TYM TEŻ DRÓB I DZICZYZNA) » DOMOWE WYROBY WĘDLINIARSKIE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny