 
 
  
  Grupa: Użytkownik
  Lokalizacja:: Śląsk
  Posty: 1599 #2401627 Od: 2014-7-16
  | SAŁATKA Z DYNI PIŻMOWEJ I SOCZEWICY BELUGA
  200 g upieczonej w plastrach dyni piżmowej 2 łodygi selera naciowego 1 fioletowa cebula 1 szklanka ugotowanej soczewicy beluga (około 100 g surowej) musztardowy vinaigrette *
  Dynię pokroić w średnią kostkę. Seler naciowy obrać z włókien i pokroić w drobna kosteczkę. Cebulę pokroić w piórka. Wszystkie składniki umieścić w miseczce, polać sosem i delikatnie wymieszać, by nie rozgnieść kawałków dyni. Odstawić 30 minut. Podawać z razowym pieczywem.
  * MUSZTARDOWY VINAIGRETTE
  3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki soli (soczewicę gotowałam bez soli) ½ łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka domowej musztardy lub Dijon
  Wszystkie składniki włożyć do małego słoiczka, zakręcić i energicznie potrząsać do uzyskania emulsji.
  Przepis w całości z bloga 
  TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
 
  _________________ Pozdrawiam Ola
  Ogrodowe marzenia Malioli :) 
 
  |