NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWORY Z WARZYW » FASOLKA SZPARAGOWA

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Fasolka szparagowa

  
paputowy_dom
04.09.2016 22:18:20
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1646 #2328402
Od: 2014-8-6
FASOLKA SZPARAGOWA (doskonała zarówno na zimno jak i na ciepło)
-3 kg fasolki (kroimy na 2 cm odcinki i obgotowujemy w osolonej wodzie)
-1 kg marchewki (ścieramy na tarce o grubych oczkach)
-1 kg cebuli (kroimy w piórka)
-1 główka czosnku (posiekany)
-4 czerwone papryki (kroimy w kostkę)
-garść zielonej pietruszki (posiekana), pietruchy można dodać ile kto lubi, ja dodaję dość sporo.
ZALEWA:
-1,5 szklanki octu
-1,5 szklanki cukru
-1,5 szklanki oleju
-1,5 łyżki soli
-8 łyżek koncentratu pomidorowego.

Zagotowujemy zalewę następnie wrzucamy startą marchew i gotujemy przez 5 minut potem kolejne warzywa i każde z nich gotujemy przez 5 minut: cebula, papryka, czosnek, fasolka. Na końcu dorzucamy garść pietruszki. Wkładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 10-15 min.


_________________
wszystko co kocham
pozdrawiam justyna
  
Electra25.04.2024 20:12:58
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWORY Z WARZYW » FASOLKA SZPARAGOWA

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny