Fasolka szparagowa
FASOLKA SZPARAGOWA (doskonała zarówno na zimno jak i na ciepło)
-3 kg fasolki (kroimy na 2 cm odcinki i obgotowujemy w osolonej wodzie)
-1 kg marchewki (ścieramy na tarce o grubych oczkach)
-1 kg cebuli (kroimy w piórka)
-1 główka czosnku (posiekany)
-4 czerwone papryki (kroimy w kostkę)
-garść zielonej pietruszki (posiekana), pietruchy można dodać ile kto lubi, ja dodaję dość sporo.
ZALEWA:
-1,5 szklanki octu
-1,5 szklanki cukru
-1,5 szklanki oleju
-1,5 łyżki soli
-8 łyżek koncentratu pomidorowego.

Zagotowujemy zalewę następnie wrzucamy startą marchew i gotujemy przez 5 minut potem kolejne warzywa i każde z nich gotujemy przez 5 minut: cebula, papryka, czosnek, fasolka. Na końcu dorzucamy garść pietruszki. Wkładamy do słoiczków i pasteryzujemy około 10-15 min.



  PRZEJDŹ NA FORUM