 | <<<Strona: 2 / 2 strony: 1[2] |
Sos paprykowy prawie jak ajvar |  |
| | maliola | 21.08.2015 11:49:35 | 

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Śląsk
Posty: 1599 #2161440 Od: 2014-7-16
Ilość edycji Admina: 1 | Widzę, że przepis na ajvar zniknął - chyba Beatka prosiła o wykasowanie. Zostały tylko komentarze. Wstawiam więc swój - Małgosiu jak robisz inaczej to dopisz swój komentarz. Zastanawia mnie tylko pasteryzowanie - w moim przepisie jest, że gorące do słoików i stawiać na zakrętce.
A to ten przepis:
PIKANTNA PASTA Z PAPRYKI Z PAPRYCZKĄ CHILLI (AJVAR)
3 kg papryki czerwonej 25 dkg papryczki chilli 2 liści laurowe 1 szklanka cukru 2-3 łyżki soli ½ szklanki oleju ½ szklanki octu 2 główki czosnku 600 g koncentratu pomidorowego lub ok. 1,5 - 2 kg pomidorów Paprykę, papryczki, czosnek przemielić (ewentualnie pomidory), gotować na wolnym ogniu ok. 1 -1,5 godziny aż odparuje sok, gorącą masę wkładać do wyparzonych słoiczków, stawiać na zakrętce
_________________ Pozdrawiam Ola
Ogrodowe marzenia Malioli :)
| | | Electra | 02.05.2025 15:26:40 | 
 |
| | | MaGorzatka | 15.08.2016 22:08:38 | 

Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Pomorze
Posty: 3845 #2320721 Od: 2014-7-13
| Olu - nie pamiętam, jak robiłam wtedy,2 lata temu, co tam dodawałam... No cóż, będę improwizować. Jak zwykle  _________________ Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)
Obrazki z Gospodarstwa W moim gospodarstwie (Oaza) Róże z mojej tabelki | | | maliola | 15.08.2016 22:18:51 | 

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Śląsk
Posty: 1599 #2320728 Od: 2014-7-16
| Małgosiu ja robiłam dokładnie tak jak w tym przepisie i wyszło bardzo dobrze. Konsultowałam z kuzynką od której mam ten przepis i ona nie pasteryzuje, tylko wyparza słoiki i stawia na zakrętce. _________________ Pozdrawiam Ola
Ogrodowe marzenia Malioli :)
|
 | <<<Strona: 2 / 2 strony: 1[2] |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|