NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » POTRAWY MIĘSNE (W TYM TEŻ DRÓB I DZICZYZNA) » UDKA W MUSZTARDZIE

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Udka w musztardzie

  
maria
27.10.2014 22:10:01
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: śląsk

Posty: 2001 #1968358
Od: 2014-7-13
Proporcje na 4 udka

Udka umyć , osuszyć ,posolić i popieprzyć

Marynata
2 łyżki oliwy
4 łyżki musztardy
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
2 ząbki czosnku drobno posiekanego
Całość dokładnie wymieszać i posmarować tą mieszaniną udko z każdej strony
nst. owinąć plasterkiem boczku ( boczek najczęscie kupuję w Biedronce ,wędzony, surowy , pokrojony w cienkie plasterki)
Tak przygotowane udka wkładamy na 1 - 1 1/2 godz do piekarnika i pieczemy w 190 stopniach



TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA



w trakcie pieczenia podlewamy udka kilka razy wytworzonym sosikie

i gotowe ,smacznego
aniołek


TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA


_________________
Moja wymarzona działka
  
Electra19.04.2024 07:03:31
poziom 5

oczka
  
Urazka
28.10.2014 00:24:59
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wieś 20 km od Wrocławia

Posty: 2952 #1968408
Od: 2014-8-9
Jak apetycznie wyglądają. Muszę spróbować. Nie łączyłam jeszcze wędzonego boczku z kurczakiem ale może to być coś ciekawego a do tego jeszcze rozmaryn! 1,5 godz. w piekarniku to nie za długo? Udka się nie rozpadną? Może chroni je zalewa lub boczek? Dziękuję za przepis.
_________________
pozdrawiam, Janina
  
KasiaL
28.10.2014 22:10:02
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Poznań

Posty: 310 #1969020
Od: 2014-7-21
Wyglądają apetycznie, musze koniecznie spróbować wesoły
_________________
Wymarzona działeczka Kasi
  
maria
28.10.2014 22:54:38
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: śląsk

Posty: 2001 #1969056
Od: 2014-7-13
Janeczko robiłam te udka już w różnych piekarnikach , raz wystarczyła godzina , raz trochę dłużej , dlatego napisałam ,ze pieczemy godzinę do półtorej
Ja sprawdzam , jak gotowe to wyciagamaniołek
Kasiu bardzo smaczne te udka ,trochę inny smak niż tradycyjnie pieczone.
_________________
Moja wymarzona działka
  
Urazka
28.10.2014 23:55:45
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wieś 20 km od Wrocławia

Posty: 2952 #1969113
Od: 2014-8-9
Dziękuję za wyjaśnienie. Zobaczymy ile czasu będzie potrzeba w moim piekarniku.
_________________
pozdrawiam, Janina
  
Electra19.04.2024 07:03:31
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » POTRAWY MIĘSNE (W TYM TEŻ DRÓB I DZICZYZNA) » UDKA W MUSZTARDZIE

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny