NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » POTRAWY MIĘSNE (W TYM TEŻ DRÓB I DZICZYZNA) » PIERŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Pierś w cieście francuskim

  
Aszkabis
21.10.2014 13:24:14
poziom 4



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: wielkopolska

Posty: 273 #1964638
Od: 2014-9-29
Idealne na obiad tzw.proszony.Jedna porcja i goście z głowy więcej nie zjedzą.
Córka znalazła przepisz na blogu Domowy Zakątek zrobiła i polecam wszystkim


Składniki to:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 pierś z kurczaka przekrojona na pół
kolorowe papryki ja użyłam czerwoną
cebula,
2 ząbki czosnku
ser mozarella
Na patelni podgrzać odrobinę oliwy. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i można dać cukinie. Przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie przekroić na pół. Na środku każdej z połówek położyć przyprawioną solą i pieprzem pierś surową z kurczaka. Na pierś położyć podduszoną paprykę wymieszaną z pokrojonym w kostę serem mozarella.
Boki ciasta francuskiego nacinamy w centymetrowe- 1,5 centymetrowe paski.
Paskami ciasta nakrywamy pierś naprzemiennie. Powstaje mam taki becik, kłos.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na termoobiegu ok. 30 min. Ja piekłam w temperaturze 200 stopni. Pilnowałam aby się zbytnio nie zrumieniło.


TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA




TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA


_________________
Ola
9 km od miasta



  
Electra27.04.2024 06:21:20
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » POTRAWY MIĘSNE (W TYM TEŻ DRÓB I DZICZYZNA) » PIERŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny