Pierś w cieście francuskim
Idealne na obiad tzw.proszony.Jedna porcja i goście z głowy więcej nie zjedzą.
Córka znalazła przepisz na blogu Domowy Zakątek zrobiła i polecam wszystkim


Składniki to:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 pierś z kurczaka przekrojona na pół
kolorowe papryki ja użyłam czerwoną
cebula,
2 ząbki czosnku
ser mozarella
Na patelni podgrzać odrobinę oliwy. Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i można dać cukinie. Przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie przekroić na pół. Na środku każdej z połówek położyć przyprawioną solą i pieprzem pierś surową z kurczaka. Na pierś położyć podduszoną paprykę wymieszaną z pokrojonym w kostę serem mozarella.
Boki ciasta francuskiego nacinamy w centymetrowe- 1,5 centymetrowe paski.
Paskami ciasta nakrywamy pierś naprzemiennie. Powstaje mam taki becik, kłos.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na termoobiegu ok. 30 min. Ja piekłam w temperaturze 200 stopni. Pilnowałam aby się zbytnio nie zrumieniło.



  PRZEJDŹ NA FORUM