NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZEKĄSKI ZIMNE I GORĄCE » EMPANADILLAS

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Empanadillas

  
boryna
20.08.2015 13:56:27
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: opolskie

Posty: 587 #2161044
Od: 2014-8-7
Są to hiszpańskie pierogi, które można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smaczne, sycące.
Ciasto: 1 szklanka wina wytrawnego lub półwytrawnego
1 szklanka wody
1 kostka smalcu
1 kostka masła
mąka "ile ciasto weźmie"
Wodę i wino podgrzewamy, rozpuszczamy w tym tłuszcze, a następnie zasypujemy mąką ciągle mieszając. Konsystencja ciasta nie powinna być zbyt luźna. Ciasto powinno się schłodzić w lodówce, może być nawet całą noc.

Farsz:
60 dkg mięsa mielonego
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 duża cebula
słoiczek koncentratu pomidorowego
sól, chili, tymianek, czosnek

Mięso podsmażamy dajemy pokrojone w kostkę warzywa oraz przyprawy i koncentrat, dusimy.
Ciasto wałkujemy i wycinamy spore krążki (ok. 10 cm średnicy). Lepimy pierogi. Przepis mówi o smażeniu ich na patelni, ja jednak najczęściej piekę je na blasze w piekarniku. Zależy, co kto lubi. Dobre są zarówno na ciepło, jak i na zimno.Smacznego aniołek
_________________
Pozdrawiam, Bożena
Gliniaste Ogro(do)wisko
  
Electra19.04.2024 22:42:15
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZEKĄSKI ZIMNE I GORĄCE » EMPANADILLAS

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny