Moja dieta czyli stabilny związek na całe życie...
Szef kuchni Renato B. poleca:
Czerwona zupa.
2 duże buraki ugotować ze skórką.
W rondlu rozpuścić łyżkę masła klarowanego lub nieco oleju. Poddusić świeże 2-3 pomidory lub 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego lub pomidory z puszki. Dodać zioła dalmatyńskie, czosnek i sporo czerwonej, słodkiej papryki.
Dodać 2 szklanki lekkiego bulionu i pokrojone lub starte na tarce buraczki, czerwoną fasolę z puszki i kilka pociętych w paski suszonych pomidorów. Krótko zagotować gdyż papryka może zgorzknieć.

Zupa ma być gęsta . Można nieco posolić choć koncentrat bywa wystarczająco słony.
Dodatki to spora ilość natki pietruszki . Zupę można zjeść z czosnkową bagietką.
Jeśli chcemy zupełnie bez tłuszczu lub ograniczyć go do minimum, pomidory dusimy we własnym soku.
Z całym szacunkiem dla R, to prawie nasz barszcz ukraiński. Brakuje tylko kapusty. oczko


  PRZEJDŹ NA FORUM