Rozmowy przy kawie (36)
NO dobra, to zacznę od początku. Nie robię serów i jeszcze się na tym nie znam. Ale sąsiad przyszedł z pytaniem, czy bym razem z nim nie zaczęła. Zaczęliśmy dywagować nad zakupami, co kto kupi. Ja znalazłam praskę za 85 zł i chusty klinkowe. On kupi garnki. Wymyślił jeszcze jakieś cedzaki z miskami, które mam kupić a to dodatkowy koszt, bo 3 szt. po jakieś 12 zł. Podsumowując wyjdzie wizyta prywatna. Tylko, że my najpierw zaczynamy od twarogowych serów, łatwiejszych. I dumam co jest na pewno teraz potrzebne, bo ja na forsie nie siedzę, żeby od razu profesjonalną produkcję uruchamiać. Nie mając pewności co z tego wyjdzie i czy w ogóle wyjdzie. Czy potrzebna ta prasa do twarogu? W czym mam prasować? W cedzaku? Nie rozumiem zbyt wielu rzeczy. A muszę, żeby nie wydać kasy niepotrzebnie. Wolałabym mieć na lekarza i badania. Musze wybrać co ważniejsze.


  PRZEJDŹ NA FORUM