Rozmowy przy kawie (29)
    maria pisze:





    Dzisiaj od rana robię przetwory z papryką w roli głównej.
    Zakupiłam tez 5 kg pomidorów Limy i suszę je w piekarniku ( właściwie już są gotowe , bo susze od godz 5 rano)
    Ja-Jasiu zerknęłam na Twoje nadzienia pierogowe i muszę Ci napisać ,że odważnie łączysz składnikijęzor.
    Czasami lepię i też w dużych ilościach , żeby często tego nie robić najczęsciej ruskie ( ja uwielbiam z truskawkami na słodko)

    --------------------

    Basia ja tylko zamrażałam
    ale będę niedługo robić mus dyniowy , właśnie do słoików ( znalazłam fajny przepis w necie)



Oooo! Znany mi temat przetwórstwa lol
Na moim blogu jest trochę o pomidorach . Byłoby więcej , bo ja dużo przetwarzam , ale ten czas....
A mus dyniowy jest najlepszy z młodej dyni z odrobiną cukru i cynamonu . Też mam w zamiarze robić jęzor .

A co do pierogowej odwagi to moje motto życiowe mówi: do odważnych świat należy chociaż idioci nim rządzącool
Ogólnie lubię kuchenne eksperymenty jęzor .
No to nara jęzor


  PRZEJDŹ NA FORUM