Sałatka brokułowo-kalafiorowa

Kalafior
Brokuł
Papryka żółta i czerwona(może być jeden kolor)
Kukurydza -puszka
Kiełki puszka duża(dowolne ostatnio to były fasoli)
cebulka ,czosnek (do smaku zależy jak kto lubi 3,4 ząbki)
Brokuły i kalafior podzielić na różyczki, dobrze sparzyć w posolonej wodzie (pogotować około 3 min. brokuł, kalafior gotuję na oko aby nie był za miękki)wystudzić.Jeśli są duże to podzielić na mniejsze części.Paprykę pokroić w kostkę,podsmażyć na masełku aby troszkę zmiękła, pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Połączyć wszystko,dodać majonez, pieprzu soli do smaku .
Smacznego wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik


Przepis jest Tereski (Bitek) bardzo szczęśliwy jadłam i polecam ! bardzo szczęśliwy


  PRZEJDŹ NA FORUM