Sałatka z kuskus ze szpinakiem
Kuskus ze szpinakiem

1 żółta papryka
1 cukinia
2-3 cebulki szalotki lub czerwone
Lekko przesmażyć na oliwie (al dente)
500 ml szpinaku – ja daję „na oko” taką większą kępkę
3 łyżki natki pietruszki
Listki mięty
100 g tofu wędzonego lub mozzarelli wędzonej – ja daję taki ser topiony wędzony w plastrach z Lidla
2 łyżki nerkowców
2-3 pomidory pokrojone w kostkę
100 ml kuskusu

Sos: 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz

Kuskus „ugotować” – zalać wodą, przesmażone warzywa połączyć z kuskusem, pokroić szpinak, natkę, miętę, pomidory, ser, nerkowce – delikatnie wymieszać z sosem



  PRZEJDŹ NA FORUM