Bezstresowe gołąbki
Nie wiem czy dobrze wstawiam przepis ale w razie czego to Dowodzące przeniosą oczko
No to jedziemy

1 kg świeżej kapusty
1 szklanka zwykłego ryżu
0,5 kg mielonego (nie solić!)
2 jaja
3 łyżki kaszki mannej
sól, pieprz, cebula, przecier pomidorowy

Kapustę drobniutko poszatkować, posolić i odstawić na 40 minut.
Mięso, ryż, pociętą cebulę, pieprz i kaszkę manną wyrobić.
Dodajemy wyciśniętą z soków kapustę i wyrabiamy.
Formujemy gołąbki (średniej lub małej wielkości)
Obtaczamy w mące i opiekamy na oleju, na patelni.
Przekładamy do garnka.
Zalewamy zalewą z 2 kostek rosołowych i przecieru pomidorowego.
Dolewamy wody aby zakryć gołąbki.
Gotujemy na małym ogniu ok. 1,5 godziny

Ja zamiast gotować układam gołąbki do brytfanny, zakrywam i do piekarnika
oczko

Smacznego


  PRZEJDŹ NA FORUM