Rozmowy przy kawie (6)
    Urazka pisze:

    aguskag namawiam na spróbowanie zastosowania cukru przed soleniem. Cukier wydobywa smak pomidora i o ile w lecie nie potrzeba podkreślać smaku to jesienią i owszem. Po pokrojeniu sypię szczyptę cukru, mieszam i zostawiam na 5 minut. Dopiero potem dodaję sól i pieprz. Uwielbiam zakazaną sałatkę w składzie pomidor, ogórek i cebula. Zakazaną bo ogórek niszczy witaminy z pomidora ale ... Widzę, że Ty też czasami o tym zapominasz.


Dzięki wesoły Nigdy bym na to nie wpadła. Wypróbuję, tylko nie wiem kiedy. Kiedy mi się kończy sezon na moje własne pomidory ( w tym roku w grudniu - jak już pisałamcool ) to potem w zasadzie do kolejnych nowych jestem nimi nasycona. Od lipca zjadam je w takich ilościach, że widocznie organizm zimą już ich nie akceptuje.
Tak samo mam z jabłkami.
O nie łączeniu pomidora z ogórkiem nie zapominam, ja po prostu nigdy nie myślę w ten sposób o jedzeniu zawstydzony Patrzę na to czy smaczne pan zielony
Jemy w życiu tyle paskudztw, że zupełnie mnie nie martwi to, że raz kiedyś ogórek zabije witaminy pomidorowe oczko , tym bardziej, że dostarczam mu ich w nieprzyzwoitych ilościach przez 5 miesięcy lol


  PRZEJDŹ NA FORUM