Rozmowy przy kawie (6)
Daria prawdę mówiąc to robię to z głowy i obecnie w hurtowych ilościach ,bo wszyscy lubią - nawet młody bardzo szczęśliwy a i ludzi w domu do wykarmienia trochę mam wykrzyknik
Na Was troje to myślę ,że wystarczy -
250g świeżego lub mrożonego łososia
duża cebula
3 ząbki czosnku
dużo koperku
2 kostki bulionu grzybowego
makaron wstążki - tyle ile uważasz ,że Wam wystarczy bardzo szczęśliwy
śmietana ok pół buteleczki

Makaron gotujesz i odcedzasz bez przelewania go wodą - da dodatkową kleistość oczko
W woku i na oliwie szklisz cebulę i czosnek - cebula w kostkę , czosnek przez praskę odciśnięty.
Dodajesz łososia pokrojonego w grubszą kostkę i dusisz kilka minut -łosoś nie musi być całkiem ścięty .
Zalewasz to pół szklanki wody ,dodajesz buliony i pieprzysz do smaku (soli nie daję ,bo jest jej sporo z bulionie), śmietanę i podkręcasz ogień prawie na max . Redukujesz płyn ok 5 min . Oczywiście mieszając powstający sos dość często . Dodajesz sporo koperku i ugotowany makaron . Wszystko mieszasz i gotowe bardzo szczęśliwy
Jak zrobisz to napisz czy Ci smakowało lol


  PRZEJDŹ NA FORUM