Ser podpuszczkowy
Oj jak smacznie te Wasze sery wyglądają. Ja też zamówiłam na all jakiś czas temu podpuszczkę. Pierwsza próba z mleka z rynku od "baby" nie udana. Za mało dałam podpuszczki(mimo że, tak jak etykiecie). Druga próba z mleka świeżego ze sklepu (Piątnica)wyszedł, ale o dziurach jak w Waszych pomarzyć mogłam. Może faktycznie za często go obracałam. Trzecia próba - wygląd może nie super, ale fajny, dziurki nawet były, ale na drugi dzień zaczął wydzielać jakiś dziwny zapach zdziwiony. Na trzeci to go wywaliłam bo jak otwierałam lodówkę to mi się mdło robiło.
Nie wiem co źle poszło.Może tej podpuszczki mi się za dużo kapnęło? Nie wiem.
A dodajecie może do tych serów w czasie produkcji kefir czy te granulki co razem z podpuszczką sprzedają?


  PRZEJDŹ NA FORUM