Filety z kurczaka przekładane marchewką
Moim domownikom ostatnio bardzo zasmakowało to danie

Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
przyprawa Gyros
sól
pieprz
6 łyżek ketchupu
3 średnie marchewki
6 łyżek majonezu
20 dag żółtego sera
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić na około 6 kawałków (kotletów). Każdy kawałek mięsa lekko rozbić. Posypać przyprawą Gyros, solą i pieprzem. Marchew i żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Formę do ciasta wyłożyć folią aluminiową. Pod każdy kotlet z kurczaka położyć około 1 i 1/2 łyżki marchewki. Kotlet posmarować ketchupem (1 łyżką), na to położyć marchewkę, 1 łyżkę majonezu i żółty ser. Formę z kotletami włożyć do piekarnika na około 45 minut i piec w temperaturze 180 st. C.


  PRZEJDŹ NA FORUM