Przepisy bożonarodzeniowe i adwentowe |
Szkoda ,ze wczesniejszych (z przed kilku lat) nie widzieliście jedna wielka porażka ![]() ale nie dałam za wygraną i trenowałam , trenowałam aż wychodzą jak na zdjęciu Januszu te akurat pierniczki smakowo mi nie podchodzą , bo znam lepsze ![]() ale sa zjadliwe , nawet niektórzy twierdza, ze bardzo Lukier barwię żelowymi barwnikami TAKIMI można tez sypkimi , ale czasami nie rozpuszcza sie dokładnie w lukrze i widać kropki nie polecam barwników w płynie , bo za bardzo rozrzedzają lukier na tym FILMIKU można podpatrzeć jak ozdobic ciastko , najpierw zawsze trzeba zrobić kontury gęstszym lukrem , nst. wnętrze wypełnić ciut rzadszym na TYM mozna zobaczyć jaka konsystencje powinie mieć lukier , którym wypełnia sie powierzchnie ciastka a na TYMlukier do robienia wzorków ( chodzi o lukier czerwony) |