Przepisy bożonarodzeniowe i adwentowe
Szkoda ,ze wczesniejszych (z przed kilku lat) nie widzieliście
jedna wielka porażkapan zielony
ale nie dałam za wygraną i trenowałam , trenowałam aż wychodzą jak na zdjęciu

Januszu te akurat pierniczki smakowo mi nie podchodzą , bo znam lepszeoczko, pieke je tylko i wyłącznie na choinkę
ale sa zjadliwe , nawet niektórzy twierdza, ze bardzo
Lukier barwię żelowymi barwnikami TAKIMI
można tez sypkimi , ale czasami nie rozpuszcza sie dokładnie w lukrze i widać kropki
nie polecam barwników w płynie , bo za bardzo rozrzedzają lukier

na tym FILMIKU można podpatrzeć jak ozdobic ciastko ,
najpierw zawsze trzeba zrobić kontury gęstszym lukrem , nst. wnętrze wypełnić ciut rzadszym

na TYM mozna zobaczyć jaka konsystencje powinie mieć lukier , którym wypełnia sie powierzchnie ciastka

a na TYMlukier do robienia wzorków ( chodzi o lukier czerwony)


  PRZEJDŹ NA FORUM