Kacze piersi inaczej REWELACJA SMAKOWA !!!
W moim domu uwielbiamy kaczki, gęsi i indyki wesoły ciągle szukam dobrych przepisów..ten powala na kolana a przy tym jest bardzo prosty i szybki.
Kaczucha po przyrządzeniu powali Was i Waszych gości na kolana...gwarantuję wesoły
no to:
Filety z piersi kaczych umyć i porządnie osuszyć.
Naciąć skórkę w 2 cm kratkę.
Teraz porządnie natrzeć solą, świeżo mielonym pieprzem, majerankiem, zawinąć w folię alu i do lodówki na minimum 3 godziny- im dłużej poleży tym lepiej.
A teraz najważniejsze !!!!!
Na zimnej patelni układamy kaczuchę skórką do dołui na małym ogniu smażymy aż się tłuszcz wytopi a skórka będzie lekko rumiana- filet sam powinien się odklejać od patelni ! Teraz przewracamy na drugą stronę i smażymy znowu do zrumienienia.
Ponownie przewracamy skórką do spodu i smażymy 3 minuty, obracamy i znowu 3 minuty.
No kaczucha już gotowa, zdejmujemy z patelni na kratkę, czekamy około 7-10 minut i kroimy w plastry około 0,5-0,8 cm( no na oko ) i podajemy....

Kupiłam wczoraj a w niedzielę usmażę, więc będą fotki wesoły
SMACZNEGO !


  PRZEJDŹ NA FORUM