Kacze piersi inaczej REWELACJA SMAKOWA !!! |
W moim domu uwielbiamy kaczki, gęsi i indyki ciągle szukam dobrych przepisów..ten powala na kolana a przy tym jest bardzo prosty i szybki. Kaczucha po przyrządzeniu powali Was i Waszych gości na kolana...gwarantuję no to: Filety z piersi kaczych umyć i porządnie osuszyć. Naciąć skórkę w 2 cm kratkę. Teraz porządnie natrzeć solą, świeżo mielonym pieprzem, majerankiem, zawinąć w folię alu i do lodówki na minimum 3 godziny- im dłużej poleży tym lepiej. A teraz najważniejsze !!!!! Na zimnej patelni układamy kaczuchę skórką do dołui na małym ogniu smażymy aż się tłuszcz wytopi a skórka będzie lekko rumiana- filet sam powinien się odklejać od patelni ! Teraz przewracamy na drugą stronę i smażymy znowu do zrumienienia. Ponownie przewracamy skórką do spodu i smażymy 3 minuty, obracamy i znowu 3 minuty. No kaczucha już gotowa, zdejmujemy z patelni na kratkę, czekamy około 7-10 minut i kroimy w plastry około 0,5-0,8 cm( no na oko ) i podajemy.... Kupiłam wczoraj a w niedzielę usmażę, więc będą fotki SMACZNEGO ! |