NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZETWORY Z WARZYW » CUKINIA - NA BIEŻĄCO I NA ZIMĘ

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 2 / 2    strony: 1[2]

Cukinia - na bieżąco i na zimę

  
EwaM
02.09.2014 17:52:43
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: między DBA a DZA

Posty: 2778 #1931431
Od: 2014-7-11
Pati, ta sama, przepis akurat dla kuchennych pracusiów aniołek
_________________
wątek
i tutaj
smutna piosenka
  
Electra23.04.2024 21:36:49
poziom 5

oczka
  
maria
03.09.2014 19:44:12
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: śląsk

Posty: 2001 #1932354
Od: 2014-7-13
czy ta cukinia jest bardzo octowa w smaku ? czy raczej łagodna?
przepis brzmi ciekawie , ale nie przepadam za mocno octowymi przetworami , wiec wole sie zapytaćaniołek
_________________
Moja wymarzona działka
  
EwaM
03.09.2014 20:14:05
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: między DBA a DZA

Posty: 2778 #1932395
Od: 2014-7-11
Łagodna, można wyżerać prosto ze słoika, na chlebie też dobra.
_________________
wątek
i tutaj
smutna piosenka
  
survivor26
03.09.2014 20:16:46
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Administrator 

Lokalizacja:: między DLW a DBL :)

Posty: 9453 #1932399
Od: 2014-7-11
Potwierdzam łagodna, 2-latka młóciła bez śladu skrzywienia buzi bardzo szczęśliwy To może nie jest argument ostateczny, bo Sarulek lubi sobie także machnąć ogóreczka z chili, ale akurat cukinia jest zdecydowanie od takich ogóreczków słabsza aniołek
_________________
Pat - nieustająca wiejska eksperymentatorka :)
Wiejski eksperyment 1
Wiejski eksperyment 2
  
Rabarbara
03.08.2016 15:16:35
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Szkieletczyzna...

Posty: 654 #2315742
Od: 2014-7-12
Zajrzałam i widzę fajne przepisy. CUKINIĘ, KABACZKA, PATISONA mam zatrzęsienie..... całą wieś mogła bym obdzielić a może i gminę lol
Posadziłam to wszystko na górze gliny, piasku i nie miałam pojęcia, że tak się to wszystko rozrośnieeee.
Czasu brak a szkoda by się zmarnowało.
Dziś na obiad zrobiłam leczo ze wszystkiego co dyniowate.

_________________
"Wyhoduj w sercu zielone drzewa, z pewnością ptak na nich zaśpiewa".
RA-BARBAROWE KOLEJNE MIEJSCA NA ZIEMI
Bo za nami kawał drogi...a przed nami???
  
grazka2211
03.08.2016 22:46:28
poziom 5



Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: grazka2211

Posty: 524 #2315869
Od: 2014-7-12
U mnie cukinia czesto laduje w lasanii.Zainspirowal mnie ten przepis

http://www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_muszle/makaron_muszle_z_grillowanymi_warzywami/przepis.html

Z muszlami za duzo pracy

_________________
Przepraszam za brak polskich znaków .Korzystam z różnych sprzętów.
Pozdrawiam Grażyna.
  
paputowy_dom
03.08.2016 23:00:06
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1646 #2315880
Od: 2014-8-6


Ilość edycji wpisu: 1
Wstawiam przepis Romaszki z Fo. Przetestowany, świetny na kanapki.
Ikra kabaczkowaja

3 kg. Cukinii
0,5 kg. Cebuli
10 ząbków czosnku
1 łyżka soli
250 gr. przecieru pomidorowego
100 gr. cukru
100 gr. oleju
2 łyżki octu
250 gr. majonezu
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Cukinie i cebule zetrzeć na grubych oczkach, dodać koncentrat, majonez, olej, wymieszać. Gotować na małym ogniu godzinę, często mieszać żeby się nie przypaliło, szczególnie na początku.
Dodać sól, cukier, pieprz, czosnek. Gotować jeszcze godzinę. Za 5 minut do końca dodać ocet. Lekko/krótko zblenderować. Nakładamy do słoików, pasteryzujemy.


_________________
wszystko co kocham
pozdrawiam justyna
  
Urazka
03.08.2016 23:38:06
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wieś 20 km od Wrocławia

Posty: 2952 #2315897
Od: 2014-8-9
Justynko Paputku podałaś w przepisie "250 gr. koncentratu pomidorowego". Podejrzewam, że powinien być przecier pomidorowy a nie koncentrat. Koncentratu byłoby ładnych kilkanaście puszeczek.
_________________
pozdrawiam, Janina
  
paputowy_dom
03.08.2016 23:49:19
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

Posty: 1646 #2315904
Od: 2014-8-6
Janinko nie przyuważyłam.., dałam 250 przecieru pomidorowego.
_________________
wszystko co kocham
pozdrawiam justyna
  
Urazka
04.08.2016 00:51:20
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wieś 20 km od Wrocławia

Posty: 2952 #2315913
Od: 2014-8-9
Justynko byłoby świetnie, gdybyś mogła poprawić w przepisie. Za rok czy dwa ktoś spojrzy w przepis a nie doczyta naszej rozmowy i będzie następne pytanie albo co gorsze koncentrat w takiej ilości zepsuje komuś ikrę.
_________________
pozdrawiam, Janina
  
Electra23.04.2024 21:36:49
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 2 / 2    strony: 1[2]

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZETWORY Z WARZYW » CUKINIA - NA BIEŻĄCO I NA ZIMĘ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny